İçeriğe geç

Vakur Durmak Ne Demek

Vakur durmak nedir?

TDK’ya göre “saygın” kelimesi, onurlu, şerefli anlamına geliyor.

Vakur ne demek?

Dilimizde sıfat olarak kullanılan bu kelime, onurlu veya şerefli anlamına gelir. Bu kelime İslam dininde de kullanılır. İslam’da onurlu, şerefli, dikkatli ve onurlu olmak anlamına gelir.

Vakur görünmek ne demek?

(ﻭﻗﻮﺭ) sıf. (Ar. veḳār vaḳūr “saygın olmak” kökünden) Saygın, şerefli, onurlu, dikkatli: Su nasıl akıp gidiyorsa, birey de görevini doğal, onurlu ve ilgiyle yerine getirir (Cenap Şahâbeddin).

Vakar duygusu ne demek?

Haysiyet kelimesi Türkçede de kullanılmakta olup “kişiye haysiyet, asalet ve olgunluk duygusu veren davranış ılımlılığı;18 haysiyet, vakar ve şerefli olma, ihtiyat, azamet, ciddiyet, şeref” anlamlarına gelmektedir.

Vakar ile ne demek?

Onur, kişinin davranışlarında, konuşmasında veya tutumunda ciddiyet ve olgunluk gösterme durumunu ifade eder. Bir kişinin onurlu ve saygılı bir tutum sergilemesi anlamına gelir. Örnek cümle: Cenaze töreninde herkes saygılarını onurla gösterdi.

Vakar mı vakur mu?

VAKUR KELİMESİNİN ANLAMI onurlu anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla vağkur olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı onurlu bir biçimde olmalıdır.

Ağırbaşlı insana ne denir?

Arhat; Sanskritçede onurlu, değerli kişi anlamına gelen bir kelimedir. Budizm’de kızgınlık, nefret ve cehalet gibi duygulardan uzak, mükemmel insanlar için kullanılan bir unvandır.

Vakar ne demek hukuk?

Haysiyet, kişinin bulunduğu mevkiye uygun ciddiyet göstermesi demektir.

Alicenap tavır ne demek?

“Cömert” kelimesi cömert, onurlu, şerefli anlamına gelir. Örnek cümle: “Misafirlerini cömertçe karşılayan ev sahibi, onları rahat hissettirmek için elinden geleni yaptı.” “Cömert tavrıyla diğer insanların sevgisini kazandı.”

İstikrarlı olmak ne demek?

İstikrar, kararlılık ve azim anlamına gelir. Tutarlı olmak, “öz disiplin” ile yakından ilişkilidir. Ancak, bu işlevi edinmiş kişiler, kararlarını kendi özgür iradeleriyle alırlar ve bu kararları tutarlı bir şekilde uygulamakta zorluk çekerler.

Vaveyla ismi ne demek?

“Vaveyla” kelimesinin anlamı “ağlamak, ağıt yakmak, ağıt yakmak” gibi üzüntü ve acı ifadeleriyle birlikte kullanılır. Örnek cümleler: Mezarlıkta, sevdiklerini kaybedenlerin sözleri yürek parçalayıcıdır.

Zarif görünmek ne demek?

Zarafet; Nezaket, nezaket ve incelik anlamına gelir. Bu bakımdan ‘güzellik’ terimine benzer bir ifadeye sahiptir, ancak zarafetin duruş ve hareketler açısından estetik bir görünüme sahip olma farkı vardır.

Vakar ve tevazu ne demek?

Alçakgönüllü insanlar kendilerinden aşağıda olanlara küçük davranmazlar, onları hor görmezler veya küçümsemezler. Arkadaşlarına karşı kibirli davranmazlar. Onlar onurludur, yani onurludur. Onurlu insanlar konumlarını ve onurlarını nasıl düzgün bir şekilde koruyacaklarını bilen insanlardır.

Vakarla kibir arasındaki fark nedir?

Saygın bir kişi “büyük”tür, ancak özellikle “büyük” anlamına gelen arrogance’a sahip değildir; o arrogant değildir. Öte yandan arrogance kelimesi yalnızca “büyüklük, ululuk, ihtişam” anlamına gelmez, aynı zamanda aynı kökten gelen başka bir anlamı, “büyük günah”ı (kebair) da içerir. Ayrıca “aşırı olmak” ve “kendini büyük görmek” anlamına da gelir.

Vakarla yürümek ne demek?

Haysiyet, haysiyet sahibi olma durumu. Haysiyetli: Haysiyetli olan ve bu davranışı uygulayan kişi. Haysiyet: Haysiyet sahibi olma durumu, haysiyet. Haysiyetli: Haysiyetsiz veya haysiyetsiz kişi.

Vakum anlami nedir?

Vakum, atom veya molekül içermeyen bir alandır. Genellikle hava basıncının çevredeki atmosfer basıncından (basınç yok) daha düşük olduğu ortamları tanımlamak için kullanılır. Pratikte, laboratuvar koşullarında bir vakum, yani tamamen boşaltılmış bir alan elde etmek mümkün değildir.

Vakurluk ne demek?

DIGENCE KELİMESİNİN ANLAMI: Onur anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla bravery olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı dignity şeklinde olmalıdır.

Alicenap tavır ne demek?

“Cömert” kelimesi cömert, onurlu, şerefli anlamına gelir. Örnek cümle: “Misafirlerini cömertçe karşılayan ev sahibi, onları rahat hissettirmek için elinden geleni yaptı.” “Cömert tavırlarıyla etrafındakilerin sevgisini kazandı.”

Zeyrek anlamı ne?

Zeyrek dilimize Farsçadan girmiş bir kelimedir. Anlamı uyanık, anlayışlı, zeki demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yaşlı Escort