Muhteviyatı ne demektir?
2. Bir nesnenin topladığı ve içerdiği unsurlar: “Okyanusun içerikleri.” 3. Mektuplar, kitaplar, vb. Yazılı şeylerin konuları, temaları, içerikleri.
Muhteva hangi dilde?
İçindekiler – Nişanyan Sözlük. Arapça ḥwy kökünden gelen ve yazılı örneği bulunmayan *muḥtawā محتوىَ “içermek” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir.
Münteha hangi dilde?
Kökeni: “Münteha” kelimesinin Arapça kökenli olduğu doğrudur. Arapçada “منتهى” (muntaha) kelimesi “son” veya “bitiş noktası” anlamına gelir.
Muharrir hangi dilde?
Kökeni: “Muharrir” kelimesi Arapça kökenli olup “حرر” (harrara) kökünden türemiştir. Anlamı: “Yazar” kelimesi, yazılı metinleri düzenleyen, düzelten veya düzenleyen ve yayınlayan kişiyi ifade eder.
Muhteviyat nasıl yazılır TDK?
Dilimize Arapçadan gelen “içerik” kelimesi “içermek” fiilinden türemiştir. İçermek, içermek, içermek anlamına gelirken, içerik, içindeki şey anlamına gelir. Bir şeyin içinde bulunan tüm unsurlara içerik denir. Ayrıca, aynı kelime bir kitabın konusu için de kullanılır.
Deprem muhteviyat ne demek?
İşyerimde kiracıyım. Sigortam depremin neden olduğu hasarı karşılıyor mu? İşveren sigortanız deprem teminatını içeriyorsa, işyerinizdeki mülkünüz için tazminat poliçede belirtilen sınırlar ve koşullar dahilinde ödenecektir.
Mesele hangi dilden gelir?
Menşei. Arapça مَسْأَلَة (mesʾele).
Dil etimolojisi nedir?
Etimoloji nedir? Özetle, bir dilin köklerini, dildeki sözcükleri, ifadeleri, dil bilgisi kurallarını vb. inceler. O dilin kökenlerini ve bunun ön koşulu olarak o dilin diğer dillerle ve o dili konuşan toplulukların geçmişten günümüze diğer topluluklarla olan kültürel ilişkilerini inceler.
Edebiyatta muhteva ne demek?
Muhteva kelimesinin sözlük anlamı içeriktir. İçerik ve üslup, her edebi eserin temel unsurları arasındadır. Konu, karakterler, zaman ve mekan, içeriğin temel yapı taşlarıdır. Kelimenin fiil hali contain olarak yazılır.
Arabistan kirazı nedir?
Sidr ağacı, Arap kirazı olarak bilinen bir ağaç türüdür. Ayrıca cennetteki son ağaç olarak da adlandırılır. Sidret’ül Münteha, yükselişin son durağında ve cennete girişte bulunan ağaç olarak tanımlanır.
Refref ne demek islâm?
Sözlükte “kanatlarını çırpmak, konmak için havada çırpınmak” anlamlarına gelen refref, “parlamak” anlamına gelen reff (refîf) kökünden türemiş olup “şilte, döşek, minder” anlamına geldiği gibi, “kuşun konarken havada çırpınması veya kanatlarını açarak oynatması” anlamına da gelmektedir (İbnü’l -Esîr, en-Nihâye, II, 242-243; Lisânü ‘l-ʿArab, “rff” md.).
La yenam ne demek?
Bektaşi inancında sidretü’l-müntehâ, “hayyü lâ-yenâm” (daima diri ve uyanık) Tanrı huzuruna çıkıldığında benimsenmesi gereken önemli makamlardan biridir.
Muhacir hangi dilde?
Muhacir, Osmanlı İmparatorluğu tarafından etnik temizlik veya anavatanlarındaki savaş gibi nedenlerle Osmanlı İmparatorluğu’na göç eden Müslümanlara verilen genel isimdir. Arapça’da “Mekke’den Medine’ye göç eden kişi” anlamına gelen kelimeden Türkçe’ye geçmiştir.
Muhakkak hangi dilde?
Muhakkak (Arapça: محقق), eğik ve yatay bölümleri daha uzun olan sülüs yazı türünün adıdır.
Muhayyel hangi dilde?
İmgesel ne demektir? Sözlük anlamını kısaca imgesel olarak tanımlayabiliriz. Arapça kökenli olan bu kelime, yazılı eserlerde bir deyim olarak da kullanılmıştır.
Muhteva ne demek örnek?
İçerik kelimesi bir şeyi içermek ve dahil etmek anlamına gelir. Kitapların ilk sayfası içerikleri içerir. İçerikler, kitabın bölüm başlıklarının sayfa numaralarıyla birlikte verildiği yerdir. Bu şekilde, okuyucular aradıkları yerleri çok daha hızlı bulabilirler.
Uhdeviyat ne demek?
(ﺍﺧﺮﻭﻳّﺎﺕ) i. (Ar. uḫrevі > uḫreviyye, “ahiret hayatıyla ilgili” anlamındaki -āt çoğul eki uḫreviyyāt’tır) ahiret hayatıyla ilgili şeyler.
Müteakip nedir?
Sonraki kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Mutâkib” kelimesinden türemiştir ve “ardışık, ardışık” anlamına gelir. Türkçede “sonraki” terimi, bir olayın veya başka bir zaman diliminin ardışık olarak başka bir olay veya zaman dilimi tarafından takip edildiği bir durumu ifade eder.
Mübareze ne anlama gelir?
Mübareze kelimesinin TDK sözlük anlamına göre çatışma anlamına gelmektedir. Bu kelimenin bir diğer anlamı ise her düşman tarafından bir kişinin çıkıp birbirleriyle savaşmasıdır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Çıldır Gölü Türkiyenin Kaçıncı Büyük Gölü